Avondje vissen? Dit zijn de beste soorten aas voor diverse vissoorten

Staat er binnenkort een avondje vissen op de planning en wil je niet onverrichter zake naar huis keren aan het einde van de avond? Dan is een gedegen voorbereiding onmisbaar. Om je goed te kunnen voorbereiden is het belangrijk dat je weet op welke vissoort je gaat vissen. Wil je op een bepaald vissoort vissen? Dan is het juiste aas en een goede stek van groot belang. Wij vertellen je welke soorten aas het beste zijn voor diverse vissoorten. 

Karpers

Wil jij karpers vangen? Dan is het juiste aas van groot belang. Karpers zijn schuwe beesten die zich niet makkelijk laten vangen, maar met goed aas maak je gelukkig nog wel een kans. Karpers zijn gek op aas met een opvallende kleur en een opvallende geur. Kies daarom altijd voor een soort karperaas met een sterk aroma, omdat dit de karpers het beste aantrekt. Karper boilies voldoen aan deze eisen, waardoor de kans op een goede vangst aanzienlijk verhoogd worden. Nou nog een goede karperstek vinden en het genieten kan beginnen.

Snoeken

Snoeken zijn vissen die vrij eenvoudig gevangen kunnen worden. De meest effectieve manier om een snoek te vangen is door te vissen met kunstaas. Snoeken eten voornamelijk andere, kleinere vissen. Door te vissen met een soort replica van deze visjes, ook wel jerkbait genoemd, is de kans het grootst dat de aandacht van de snoek getrokken wordt. De nepvisjes die gebruikt kunnen worden om snoeken te vangen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Over het algemeen geldt dat je voor helder water het beste donkerdere, rustig gekleurde jerkbait kunt gebruiken en bij troebel water de heldere, fel gekleurde variant. Zo voorkom je dat de kleuren onnatuurlijk overkomen.  

Gewoon vissen

Wil je gewoon een avondje aan de waterkant doorbrengen en maakt het je niet heel veel uit wat je vangt? Dan maakt het aas vaak ook niet zoveel uit. Een stukje brood, een klompje deeg, wat maïs of gewone maden zijn vaak al genoeg om een vis te vangen. Je kan er daarnaast nog voor kiezen om wat bij te voeren op de plaats waar de dobber ligt, maar dat is niet per se noodzakelijk. Zorg er bij gewoon vissen wel voor dat je beschikt over een goede hengel houder en een comfortabele stoel, want de hele avond in het gras zitten en de hengel zelf moeten vasthouden is behoorlijk vermoeiend. Daarnaast zorgt een hengel houder ervoor dat de hengel en dobber niet bewegen, waardoor vissen niet worden afgeschrikt.