Partij voor de dieren: Het verkiezingsprogramma 

De verkiezingen komen er weer bijna aan, dus is het tijd om een keuze te maken op wie en op welke partij je gaat stemmen. Er zijn in Nederland 89 stemmen, de keuze is dus enorm. Het is belangrijk om je hier goed over in te lezen want ook jouw stem geldt.

Jouw keuze beslist mee in voor wat er in de toekomst gaat gebeuren. Daarom is het erg belangrijk om te stemmen als je stemrecht hebt en om een goede keuze te maken waar je achter staat.

Wat is de partij voor de dieren

De Partij voor de Dieren staat ook wel bekend als de PvdD, dat is een afkorting voor Partij voor de dieren. Ze bestaan sinds 28 Oktober 2002 en richten zich sindsdien op het verbeteren van het milieu en staan ook nog voor een diervriendelijker beleid.

Ze zijn dus erg gericht op het ecologische gedeelte. Ook zetten zij zich in voor de economie, gezondheid en welzijn, het verkeer en nog veel meer andere belangrijke dingen.

Het verkiezingsprogramma

In het verkiezingsprogramma staat de quote ‘idealisme is het nieuwe realisme’ centraal. De standpunten waar zij voor staan komen allemaal ter sprake. Zo gaat het bijvoorbeeld over een leefbare aarde voor al haar bewoners, de dierenrechten, milieu, energie, mobiliteit, een gezonde samenleving, onderwijs en nog veel meer belangrijke zaken.

Mocht je nog niet weten op wie je moet gaan stemmen, dan kan je het beste een partijenwijzer test doen, dan geef je antwoord op een aantal vragen en kom je erachter welke partijen het beste bij je passen. Aan de hand daarvan kun je je inlezen en je keuze maken.

Stemmen

Op de dagen 15,16 en 17 Maart 2021 kan je stemmen. Normaal is dit maar en dag, maar door corona is dit uitgesmeerd over drie dagen. 15 en 16 Maart zijn meer bedoeld voor de mensen die meer risico lopen om besmet te worden dan andere mensen. De stemlokalen zullen van 7:30 tot 21:00 open zijn.

stembus

Conclusie 

Met de verkiezingen voor de deur is het alvast handig om een keuze te maken uit alle partijen die er zijn. Het zijn er nogal wat dus is het handig om je in te lezen en misschien wel een partijenwijzer test te doen om erachter te komen met welke partijen jij het meeste overeenkomt en waarmee je het eens bent met de standpunten. Op de website van Partij voor de Dieren staat het verkiezingsprogramma waarbij alle standpunten duidelijk worden uitgelegd. Weet jij al op wie je gaat stemmen?