Vliegvissen

De hengelsport kent vele categorieën. Vliegvissen is daar een aparte categorie in. Vliegvissen is gebaseerd op het gebruiken van het gewicht van de lijn om het aas uit te werpen. Het aas is vaak een soort plug gemaakt van veertjes en haren. Dit lijkt vaak op een vlieg of een ander insect. Tijdens het vliegvissen wordt er een aantal meters lijn met aan het eind de vlieg een aantal keren door de visser boven het water heen en weer gevlogen en uiteindelijk op het water oppervlakte gegooid. Deze bewegingen trekken roofvissen aan en deze zullen worden gelokt naar het water oppervlak. Vliegvissen is een erg actieve vorm van vissen. Je bent tijdens het vliegvissen continu in beweging omdat je steeds de vlieg in de lucht moet houden en op het water moet gooien.

vliegvisser

De lijnen

Er zijn voor het vliegvissen veel verschillende soorten lijn mogelijk. Het is van belang dat je kijkt naar het gewicht van de vliegvis lijn en de kleur. Vliegvissen gebeurd met drijvende, bijna zwevende of zinkende lijnen.

De vlieg

Bij het maken van vliegen voor het vliegvissen kun je erg creatief zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden in wat voor een vlieg je kiest. Er zijn echter wel 3 categorieën kunstvliegen:
De droge vlieg; deze lijkt op een echte vlieg die in het water is gevallen.
De natte vlieg; lijkt een beetje op de droge vlieg maar wordt gebruikt om net onder het wateroppervlak te vissen.
De streamer; deze lijkt meer op een visje of een ander soort groter dier als een bloedzuiger. Deze beweegt zich onder water.

De Vliegvishengel

De hengel die wordt gebruikt voor het vliegvissen bestaat uit een reelhouder met aan het einde van de vliegvishengel slangenogen om de vislijn te geleiden. Het materiaal waarvan de hengel wordt gemaakt is vaak koolstofvezel of bamboe. Als je wat nodig hebt voor het vliegvissen neem dan eens een kijkje op https://www.hscvb.com/vliegvis.html voor vele vliegvis spullen.