karper water

Op welk water kun je het beste vissen?

In Nederland heb je ongelofelijk veel wateren waar je kunt vissen op karper. Eigenlijk in ieder dorp of iedere stad heb je wel een plek waar de karpers zwemmen. Echter mag je niet overal zomaar vissen of heb je een vergunning nodig om daar te mogen vissen. Wat verder voor alle wateren geld in Nederland is dat je een vispas nodig hebt. Deze kun je vast wel ergens bij jou in de buurt aanschaffen bij bijvoorbeeld de plaatselijke hengelsportzaak. Veel karpervissers gingen eerder altijd naar grote natuurlijke wateren in andere landen zoals Frankrijk. Maar tegenwoordig heb je in Nederland ook hele mooie plekken waar je je vis sessie kunt volbrengen. Denk aan de grote plassen die we hier in Nederland hebben, natuurlijk denk je dan meteen aan de Sloterplas. Doordat deze plas al meer dan 60 jaar oud is, zwemmen hier karpers van wel meer dan veertig pond.

karper

Vissen op het kanaal

Behalve plassen hebben we natuurlijk ook in iedere regio wel kanalen. Op kanalen vissen kan een grote uitdaging zijn voor de echte karpervisser. Kanalen zijn namelijk zeer groot en kunnen ook een groot aantal grote vissen bevatten. Een punt waar je aandacht aan moet geven bij het vissen in het kanaal is dat je rekening moet houden met boten. Boten kunnen namelijk door jouw lijnen heen varen als jij je lijn niet op de bodem hebt liggen. Wat hiervoor een uitkomst biedt is het top loodje. Dit top loodje bevestig je aan je lijn nadat je de lijn hebt uitgeworpen. Op deze manier blijft je lijn netjes op de bodem liggen en varen er geen boten door heen.

Je karper stek

Natuurlijk is het mooi dat je een goede plek hebt om te vissen, waar je veel vangt en de runs je om de oren vliegen. Als je zo’n plek hebt gevonden is het belangrijk dat je dat niet doorverteld aan andere karpervissers. Anders is je plek de volgende keer zo bezet. Een hele goede hengelsportzaak die je kan helpen bij het nog meer vangen van vis is Hengelsport van Benthem.