Karpervissen met een voerboot

Karpervissen met een voerboot kan vele voordelen met zich mee brengen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je het aas precies op de plek waar je wil, terecht kan laten komen. Je kunt de karpers dan precies naar de plek sturen waar jouw haak met haakaas ligt. Het kopen van een voerboot is een echte investering maar je zult er heel veel plezier van hebben. Maar natuurlijk moet je goed nadenken over wat voor een voerboot je wilt aanschaffen. Er zijn namelijk vele soorten met zeer afwijkende prijzen.

carp

De propeller

De voerboot komt natuurlijk niet vooruit zonder aandrijving. Er zijn verschillende manieren om de boot aan te laten drijven. Het meest voorkomende is de propeller. Vaak gaat het varen met een propellerboot goed, maar de kans bestaat dat de lijn in de propeller kan komen ondanks dat er een beschermkap omheen zit. Ook bestaat er de kans dat waterplanten in de propeller kunnen komen waardoor de boot vast kan lopen. Wat hiervoor een uitkomst kan zijn is een jet-aangedreven boot. Bij deze boot zitten er geen uitstekende bewegende onderdelen aan vast gemaakt waardoor er geen planten vast kunnen komen te zitten. Of dat de lijn in een propeller terecht komt.

Grote meren

Let op het gebruik van de voerboot op grote wateren. Gaat u bijvoorbeeld vissen op een groot meer in Frankrijk, zorg dan dat u een grote stevige voerboot hebt die niet zomaar om kan slaan. Want het kan soms namelijk flink stormen en het zou heel vervelend zijn als de boot om zou slaan midden op het meer. Dan heb je echt een probleem, je zult dan zelf het water in moeten gaan en naar de boot toe moeten zwemmen. Wat meer een uitkomst zou zijn voor de grotere wateren is een klein rubberbootje waar je zelf in zou kunnen zitten en zelf je aas uit kunt gooien. Koop je opblaasbare rubberboot bij Hengelsport Van Benthem in de winkel, of online via hscvb.com.